woensdag 2 februari 2011

En de boer ... hij ploegde voort.

Dit is dus de eerste tekst op de blog gemaakt vanop de i-pad. Het is wel even wennen, maar het gaat toch verrassend vlot. We hebben deze week ook al heel wat doorgewerkt aan de routes. Ze zijn dus uiteindelijk allemaal afgewerkt, meer nog ze zijn ook al allemaal omgezet in mapsource. Zo weten we nu dat de terugweg ook een slordige 3780 kilometer bedraagt. Dat brengt de totaalstand dus op 5600 kilometer.
Al bij al zitten we dus niet zo ver achter op het planningsschema. Slechts een dag of drie en dat valt dus best mee.
Chromen draagvlak
Maar de motor die had moeten klaar zijn, die is dat dus niet! En vermoedelijk zal het nog veertien dagen duren. Wat is er aan de hand? Wel, de stukken zijn niet binnen. Dat is één kant van het verhaal. De andere kant is positiever. Blijkbaar heeft Burgman wel dragers voor zijbagage. Dat zijn ze in de garage op het spoor gekomen via een website in Amerika. Dat betekent dus dat er niet zelf moet geknutseld worden en dat is een hele stap voorwaarts. Je weet immers uiteindelijk nooit hoe het er zal uitzien. Ten tweede betekent dat ook dat er geen (tamelijk lelijke) aluminiumkoffers moeten gebruikt worden, maar dat lichtgewicht koffers (afneembaar als kleine valies) kunnen gebruikt worden. Dat is dus een tweede stap vooruit. Minder dood gewicht en esthetisch zeker mooier. Ik heb de koffers zien staan en ze zijn de moeite. Al bij al is het verlies van veertien dagen - het chromen draagvlak is al in Duitsland - nog niet zo erg. Ik heb trouwens de motor vandaag gezien en de achterste koffer is in ieder geval al de max! Op het fotootje zie je hoe het chromen buizenstel eruitziet. En denk zwart in de plaats van het rode model.
Ondertussen ben ik dus weer overgeschakeld op de PC. Blijkbaar kan ik niet dadelijk vinden hoe ik foto's in de blog moet importeren vanop de i-pad. Ik zal dus even moeten aankloppen bij de informaticawizards op school. Frederik zet je klaar!
Deze week plannen we nog verder aan het evenement. Nog te vroeg om hier nu al iets over te zeggen. Daarvoor zal je moeten wachten tot zondag. En ondertussen starten we met de aanmaak van de roadbooks.
Nog werk genoeg dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten