woensdag 9 maart 2011

Nog exact één maand...

Dag op dag, nog één maand vanaf nu en we vertrekken. Lang is het dus echt niet meer van 9 maart naar 9 april. Trouwens ook nog een erg drukke maand, met volgende week iedere avond een late avond: info-avonden voor de vierdes over de derde graad in onze verschillende campussen. En vrijdag dan de Open Avond en zo te zien zullen we daar een zestigtal mensen op af komen in de loop van de avond. Niet slecht dus. De week daarop Montpellier, ....
Vandaag is het dus aswoensdag en paaszaterdag zijn we al terug! Wat er dit jaar in de vasten niet allemaal te gebeuren staat! Gisteren was het dan ook echt 'vastenavond' in de meest letterlijke zin van het woord. Rudy, Patricia en Dries kwamen langs en aan tafel ging een stuk van de gesprekken dan ook over Santiago, de routes, hotelkeuze, ... Ook de powerpoint voor de 18de heeft even proefgedraaid. Dat is dus in orde.
Gisteren hebben we de reisapotheek in orde gezet, we hebben waterdichte plastiekjes gevonden voor GSM en portefeuille en de gadgets voor de 18de kwamen binnen. Vandaag gaan we ook proberen nog enkele losse eindjes af te werken: nog wat spaanse kaarten afwerken, het kleine rode boekje afwerken (frons, frons,... wat is dat nu weer!), de remindertjes voor de 9de april maken en de motorhelm opladen en synchroniseren met de GPS. En natuurlijk, de dagelijkse herhaling van wat Spaanse woordjes. En voor de rest nog wat ontspannen voot het TV-scherm: het is immers Parijs-Nice.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Deze wil ik echt jullie niet onthouden. Ik ben al een paar maanden lid van een Forum op het internet, het Camino de Santiago Forum. Best leuk om te lezen en soms zelfs hilarisch wat betreft de antwoorden: over schoeisel, rugzakken, ...  Hilarisch omdat meestal de ene de andere niet verstaat. Een Koreaan die aan een Afrikaan iets over schoenen uitlegt, het kan o zo grappig zijn.
Maar soms ook gewoon de dingen die men vraagt. Zoals vandaag: moet je Spaans kennen in Spanje?
En dan zijn ze vertrokken. Zoals steeds: de helft die zegt dat je geen Spaans moet kennen, de andere helft die zegt dat je het wel moet kennen. En dan de verhalen, of van die echte Amerikanen, die dan maar vinden dat de Spanjaarden Engels moeten leren. Soms echt hilarisch. Maar het beste vind ik moet nog komen: de moderator grijpt in. En ola, peace of cake:
Hi...er, Ola'

I found that there were a few key phrases to know and when you see them you can undoubtedly understand what they are saying:
Greetings:
buenos días
buenas tardes
buenas noches
Food:
Jamón y queso bocadillo, por favor
Gran ensalada
Pizza
Drink:
vino tinto
vino blanco
Dos Cerveza grande
aqua
un té
Un café
Questions/directions
Dónde está el baño
Donde es el albergue
Dónde está el albergue municipal
Dónde está el camino
Dónde está la oficina de correos
Dónde está el hospital/Amblatoria
Dónde está la farmacia


Never forget...gracias...it goes a long Way

Het leven kan toch simpel zijn niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten