dinsdag 19 april 2011

Ahora empiezo a entender el español, el viaje en España es a punto de terminar

De namiddag bestond dan voornamelijk in: nog maar eens nat worden en uiteindelijk richting de laatste slaapplaats op Spaanse bodem rijden. De weg neemt een kering en morgen met het overschrijden van een landsgrens, wordt het doel van de weg van 'er veilig raken' vervolledigd tot 'veilig thuis raken'. Tijdens de overloze kilometers van eerst heel hoog (700 meters), langzaam afzakkend naar 300 meters, naar Zaragoza, bleef de vraag door mijn hoofd spoken: wat deden die Pelgrims om thuis te geraken? Met welke motivatie deden ze dat dan?
Maar ondertussen toch ook weer nog heel wat mooie natuur gezien. Plaatsen die zo uit de Nevada-woestijn zouden kunnen weggelopen zijn.

Rotsen volledig geërodeerd door wind en regen (sic!). En beetje bij beetje komen we dichterbij bij Zaragoza. Een stuk gekend en dat geeft een zekere rust. Vanaf hier is het precies allemaal niet zo erg meer. Alleen maar omdat je het kent. Want 400 kilometers naar Girona en dan nog 180 naar Elne: het belooft morgen ook een 'etapa dificil' te worden. En hopelijk blijft alles droog. Het is trouwens net of de regen me op de hielen zit. Als het een beetje mee zit, morgen droog. Overmorgen regen in het noorden van Spanje. Overmorgen: doorg tussen Elne en Issoire. De dag erop: regen tussen Elne en Issoire. En ga zo maar door. Dat belooft voor jullie thuis. Als de regen valt, is het teken dat ik er ben!
Bij het afdalen naar Zaragoza ook een enorm windmolenpark gezien. Dat er wind was, dat is zeker. maar zo'n park, nog nooit gezien. Er stonden zeker 100 à 200 turbines links en rechts van de weg, zover je ogen konden kijken. De foto hieronder geeft dan ook maar een vertekend beeld.
En dan Zargoza binnen. Een stad, waar in tegenstelling tot Valladolid wel een hart in steekt. Toch vind je hier ook, in deze stad die zich langzamerhand schijnt uit te deinen over de vlakte, moderne architectuur.

Maar het hart van de stad blijft de dubbele kerk, met daarond grote winkelstraen (met zelfs een Disney-store). Je komt terug dichter met de rest van Europa. Jawel, hier zijn ze weer: Decathlon, Mc Donalds, ... Niet dat we jullie gemist hebben, maar het viel wel op dat jullie ginds ver afwezig waren.
En ik weet dat er thuis zijn, die me maar half geloven wanneer ik het over de klukluxklanachtige kleren heb. Wel geloof het of niet, maar op geen 15 meter van het hotel hier heb ik een winkel gezien waar je die dingen kan kopen! Onderstaande foto moet de twijfelaars maar overtuigen.

Tot morgen allemaal, wanneer Spaans weer Frans is geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten