vrijdag 1 april 2011

Schelpje hier, schelpje daar...

After James was martyrred in Jerusalem, his disciples spirited away his body and ... his head, placed his earthly remains in a boat and set sail from Jaffa. In only seven days the ship, propelled miraculously by wind and waves, arrived at the coast of Galicia. As the ship neared the land, a horseman, riding beside the sea, was carried by his bolting horse int the waves, but instead of drowning, horse and rider came to the surface covered with scallop shells. Henceforth, the scallop shell became the symbol of st.-James and the badge of the pilgrim to his shrine.
(Marilyn Stolstad)

Dat gewoon omdat de vraag naar de schelp maar bleef komen. Gisteren trouwens even met de motor leren rijden met windstoten tot 80 kilometer per uur. En ik kan u verzekeren dat dit niet grappig is. Bij elke windstoot is het precies of de motor onder je weggeslagen wordt. Knap lastig om te rijden en het vergt bergen concentratie. Hopelijk komen we van dat kaliber niet teveel weer tegen. Vanmorgen was het dan wat beter. De windstoten waren minder. Trouwens, 'k heb er ook moeten opletten dat windstoten die van rechts komen gemakkelijker op te vangen zijn dan deze die van links komen.

Vanavond ook de laatste blaadjes geplooid en de boekjes 'geassembleerd' voor de pelgrimszegen. We zijn dus van langsom meer en meer klaar. Nog maar acht dagen zeg en het is zover. Bijna niet te geloven. De tijd vliegt en er zijn inderdaad periodes geweest waarin ik dacht nooit klaar te zullen zijn met alle voorbereidingen. Het intensief werken eraan tijdens de kerstvakantie en de krokusvakantie heeft dus inderdaad vruchten afgeworpen.

Morgenochtend weer vroeg op, want het is het laatste onderhoud van de motor en ik heb zo ook nog wat vraagjes, zodanig dat ik alles goed weet liggen. Dan nog de laatste aankopen en morgennamiddag een woordje tijdens de eucharistieviering voor de oud-leerlingen van het Sint-Amandscollege. Hopelijk wordt de bijdrage voor het kinderkankerfonds nog flink aangevuld.

Nog 8 dagen mensen, het kort serieus af. Tijd om nog een glas te drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten